De 5 voordelen van een remote Design Sprint

Covid-19 dwingt ons op afstand met elkaar samen te werken. Dat was even wennen. Toch hopen wij dat we, ook wanneer we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, remote design sprints blijven doen. Het heeft namelijk ook voordelen dat samenwerken op afstand. 

Locatie en beschikbaarheid zijn geen probleem als we op afstand sprinten.

Niet iedereen kan reizen of een hele dag voor een offline workshop blokkeren, kortere workshopsessies op afstand zorgen voor veel meer flexibiliteit.

Geen workshopruimte? Geen probleem. 


Laten we eerlijk zijn: de perfecte workshopruimte is erg zeldzaam. Online creëren we dé perfecte ruimte voor de Sprint. Dus: geen krappe, donkere kamers, te kleine whiteboards en post-its die van de muren vallen.

Het is efficiënt! Minder verwerkingstijd, minder papierverspilling. 


Aan het einde van een workshop, zijn de muren bedekt met notities, schetsen en papier. Je bent veel tijd kwijt met het digitaliseren van de resultaten en uiteindelijk gooi je het meeste in de prullenbak. Het voordeel van een digitale workshop, is dat alles al volledig digitaal is en gemakkelijk kan worden gedocumenteerd, opgenomen (met toestemming natuurlijk!) en gedeeld.

Meedenken is eenvoudiger, sneller en meer anoniem. 


Door digitaal te werken kunnen mensen zich concentreren op het genereren van ideeën in plaats van zorgen te maken over handschrift of eigendom van ideeën. Het is makkelijk om ideeën duidelijk en snel op te schrijven en te herschrijven.

 

Meer focus en snellere sessies. 


Werken met een groep mensen in één ruimte kan heel leuk zijn, maar het kan ook leiden tot afleiding, zoals niet relevante gesprekken aan de andere kan van de kamer of een lange, spraakzame koffiepauze. Als je op afstand werkt, is het gemakkelijker om de focus op de workshop te houden. Remote Sprints zijn korter dan hun in-person tegenhangers, en dus zullen we meer bereiken in nog minder tijd.

 

Wil je meer weten over (remote) Design Sprints? 
Ik vertel je er graag meet over tijdens een digitaal kopje koffie. Die kun je zelf inplannen via Calendly. 

Even ouderwets bellen kan ook hoor (0623537616)